Това пишат от агенция Ройтерс. Проучванията на общественото мнение показват, че

...
Това пишат от агенция Ройтерс. Проучванията на общественото мнение показват, че
Коментари Харесай

Ройтерс: Уморените българи - за пети път на избори в рамките на две години

Това пишат от организация " Ройтерс ". 

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че изборите евентуално ще оставят България още веднъж без работещо парламентарно болшинство, считат от организацията, поставяйки под въпрос упоритостите на страната да се причисли към еврозоната в близко бъдеще и да употребява дейно помощта за възобновяване от COVID-19 на Европейски Съюз. 

В конкуренцията взе участие коалиция на дясноцентристката партия ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов, управлвал дълги години страната, както и новосъздадената коалиция на прозападната " Продължаваме Промяната " и реформаторите от " Демократична България ". 

Социолози обаче показват, че без значение от това коя от двете партии победи, това няма да реши огромният въпрос - какви са вероятностите за сформиране на кабинет. Проблемът става още по-сложен на фона на обвиняванията от доста от политическите противници на Борисов, съгласно които той не е направил задоволително, с цел да се оправи с корупцията по време на 10-годишното си ръководство, завършило през 2021 година Борисов отхвърля. 

Залог може да бъде и позицията на България по войната на Русия в Украйна. Някога съдружник на президента Владимир Путин София застана на страната на Киев откакто Москва стартира нашествието си.

Двете обединения, участващи в конкуренцията в неделя, желаят България да резервира проукраинската си позиция, само че президентът Румен Радев, който разполага с доста власт на фона на политическата неустойчивост в България, настоя за по-нюансиран метод.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР